Чи можна їсти пшоно з терміном придатності, що минув?

Після закінчення терміну придатності якість крупи різко погіршується, і, вживаючи її, можна, можливо заподіяти шкоду здоров'ю. Усі крупи містять жир, що при тривалому зберіганні окислюється. Прострочена крупа схильна до зараження грибками.

9 місяців Пшоно в цьому ряду – продукт, що швидко псується. Термін придатності цієї крупи – Лише 9 місяців. А якщо й не дотриматися умов зберігання, то жир, що міститься в крупіможе окислитися ще раніше цього терміну.

Каша зі строком придатності, що минув, підвищує ризик виникнення онкологічних захворювань, розповіла член Національної асоціації дієтологів і нутриціологів, терапевт Ганна Білоусова.