Чи можна варити ковбасу у колагеновій оболонці?

Можна придбати колагенову оболонку для ковбаси, шинки, купат, сосисок, сардельок. У способі виготовлення обмежень немає. Ковбаски в колагені смажать, варять, готують на пару, коптять. При виготовленні домашніх делікатесів плівка з колагену часто лопається, особливо у новачків.

Дуже схожа на натуральну, колагенова оболонка. Вважається, що її можна їсти. Для її виготовлення використовують натуральну сировину — сполучні тканини та колагенові волокна шкір великої рогатої худоби.

Ковбасні колагенові оболонки перед використанням у відрізках замочують у 20%-му розчині кухонної солі при температурі 15–20 °C на час до 5 хвилин. Після цього оболонку необхідно використовувати протягом 30 хвилин. Зберігання замоченої оболонки та вторинне замочування неприпустимі.

Колагенова оболонка – це один із видів штучних ковбасних оболонок, які використовуються для приготування сосисок, сардельок та інших видів ковбас. Вона вважається найуніверсальнішою, завдяки чому і стала такою популярною.