Скільки можна зберігати в Чанах?

У міцному маринаді можна зберегти продукт близько двох місяців. Для отримання максимальної користі та смаку від сиру «Чанах» його потрібно споживати без розсолу протягом тижня. Крім того, при зберіганні в холодильнику потрібно вибирати оптимальну для продукту температуру.

Термін зберігання продукту багато в чому залежать від його сорту та умов. Наприклад, при вологості до 85-90% і температурі в межах +3/+7 градусів м'які сири після розтину упаковки можуть зробити близько трьох днів без втрати смакових якостей, у твердих продуктів такий термін більше і становить близько тижня.

Не рекомендується зберігати сир із пліснявою при кімнатній температурі понад чотири години, особливо після того, як упаковка була відкрита. Правильно упакований сир, Котрий зберігається у холодильнику, повинен залишатися їстівним протягом двох тижнів.

Допускається зберігати тверді види у холодильній камері у закритій тарі до півроку, після розтину – до 14 днів. Напівтверді сорти рекомендують тримати у холодильнику не більше 4 місяців, а після розтину вжити протягом 1-2 тижнів.