У чому різниця між білим та чорним шоколадом?

Насамперед, білий шоколад відрізняється від традиційного темного тим, що при його виробництві зовсім не використовують какао-порошок. У цьому якраз і криється відповідь на питання, чому білий шоколад має білий колір (а якщо точніше – колір слонової кістки з легким жовтуватим відтінком).Apr 4, 2019

1. Шоколад ділиться на дві групи – темний та світлий. Чим темніше, тим більше в ньому какао-бобів, а отже, біологічно активних речовин: природних антиоксидантів флаванолів та психоактивних алкалоїдів, які покращують настрій. Білий шоколад практично не містить ні того, ні іншого.

Білий шоколад не містить какао-порошок, виготовляється з какао-олії, цукру та молока. На якість та вартість плитки впливає какао-масло. Чим більше його у складі, тим дорожче буде продукт. Якщо в плитці більше какао-порошку, цукру або інших замінників, ціна такого шоколаду буде набагато нижчою.

Те, що білий шоколадне шоколад, Підтвердив і відомий російський доктор Сергій Агапкін: "Шоколадом називається продукт із певним вмістом какао порошку. У білому шоколаді, так званому, не дивлячись на наявність там какао олії, какао порошку ні. З цієї причини він не може називатися шоколадом."