Як відновити мікрофлору кишківника за допомогою харчування?

Кисломолочні продукти сприяють росту нормальної мікрофлори і пригнічують умовно-патогенну мікрофлору.

  • Йогурт. Йогурт – одне з найкращих джерел пробіотиків. …
  • Кефір. Кефір – кисломолочний пробіотичний напій. …
  • Квашена капуста. …
  • Кімчі. …
  • Соління. …
  • Деякі види сиру.

May 11, 2021

Відновити мікрофлору у нижніх відділах тонкого кишечника допоможуть інулін, що містять топінамбур, цикорій, а також молочнокислі продукти і напої. Прискорити відновлювальні процеси допоможуть яблука, банани, какао, насіння льону, цибуля, морські водорості.

Підтримати мікрофлору кишечника допоможе квашена капуста. Вона містить безліч молочнокислих бактерій Lactobacillaceae, якими охоче ділиться зі шлунком і кишечником. А брусниця і журавлина хороші і у квашеному, і у свіжому вигляді. Кисле середовище, яке створюють ягоди в кишечнику, Згубна для патогенних мікроорганізмів